Hier worden alle stappen nog eens uitgelegd.

wordpresss website aanpassen

WordPress website aanpassen, hoe doe ik dat? Stel u wilt een klein onderdeel of tekstuele verandering in uw website doorvoeren waar niet meteen een webdesigner aan te pas hoeft te komen. Dan is het wel handig om te weten hoe je te werk gaat.

WordPress aanpassen in vijf stappen:

  1. Inloggen als administrator;

  2. Kijken waar de tekst of het gedeelte staat;

  3. De wijziging doorvoeren;

  4. Het voorbeeld bekijken;

  5. De wijziging opslaan.

1. Inloggen als administrator of beheerder.Wordpress login pagina Allereerst moet u inloggen als beheerder/administrator in uw eigen website. Als u de inloggegevens niet weet, kunt u deze bij uw hosting provider (dus waar u uw hosting en wellicht ook domeinregistratie heeft afgesloten), opvragen. Om in het beheer gedeelte van uw eigen website te komen, dient u achter uw url het volgende te typen: /wp-admin/. In mijn geval wordt het dan kitewebsites.nl/wp-admin/. Vervolgens opent dit scherm waarin u de gegevens kunt invullen.

2. Nu komt u in het dashboard oftewel de achterkant van de website en kijkt u bijvoorbeeld onder pagina’s waar de pagina is waarop u iets wilt veranderen (hier kiezen we home). Klik op die pagina en kies bewerken.

wordpress dashboard

3. Nu kunt u de wijziging die u wilt aanbrengen, doorvoeren.

Wordpress pagina  bijwerken

4. Kijk altijd nog even naar het voorbeeld, voordat u de website echt wijzigt. Is alles naar wens, sluit dan het voorbeeld af.

5. Kies nu voor Bijwerken  en uw wijzigingen zijn aangepast.

Let op: als u niet de standaard WordPress editor gebruikt maar een andere, werkt het net iets anders. Kijk hiervoor naar de uitleg van die editors (Elementor of Divi of….) 

 

Uitnodiging maken

Uitnodiging?

Binnenkort een feestje? Laat een leuk ontwerp maken en deel dit op Social Media. Interesse? info@kitewebsites.nl

Lees verder »
Handlettering

Handlettering

Handlettering voor een uitnodiging/event of een (geboorte) kaartje….ook daarvoor kunt u terecht bij Kitewebsites. Interesse? Stuur een email naar info@kitewebsites.nl

Lees verder »
kitewebsites

Waar komt de naam Kitewebsites vandaan?

Kite is afgeleid van het Engelse woord voor vlieger en omdat je een vlieger ook eerst moet bouwen en dan moet zorgen dat hij “in de lucht blijft” vond ik het wel een toepasselijke naam en een mooi symbool om voor mijn webdesign te gebruiken.

Lees verder »
Voor al uw vragen, neem contact met me op.