Wordpress met elementor

WordPress website  met Elementor aanpassen, hoe doe ik dat? Stel u wilt een klein onderdeel of tekstuele verandering in uw website doorvoeren waar niet meteen een webdesigner aan te pas hoeft te komen. Dan is het wel handig om te weten hoe je te werk gaat.

WordPress aanpassen met Elementor in zes tappen:

  1. Inloggen als administrator;

  2. Kijken waar de tekst of het gedeelte staat;

  3. De pagina met “bewerken in Elementor “openen

  4. De wijzigingen in Elementor doorvoeren

  5. Het voorbeeld bekijken;

  6. De wijziging opslaan.

1. Inloggen als administrator of beheerder.Wordpress login pagina Allereerst moet u inloggen als beheerder/administrator in uw eigen website. Als u de inloggegevens niet weet, kunt u deze bij uw hosting provider (dus waar u uw hosting en wellicht ook domeinregistratie heeft afgesloten), opvragen. Om in het beheer gedeelte van uw eigen website te komen, dient u achter uw url het volgende te typen: /wp-admin/. In mijn geval wordt het dan kitewebsites.nl/wp-admin/. Vervolgens opent dit scherm waarin u de gegevens kunt invullen.

2. Nu komt u in het dashboard oftewel de achterkant van de website en kijkt u bijvoorbeeld onder pagina’s waar de pagina is waarop u iets wilt veranderen (hier kiezen we home). Klik op die pagina en kies bewerken met Elementor (deze optie verschijnt als je er met de muis op staat).

wordpress dashboard

3. Nu wordt er een bewerkbare pagina geopend in elementor. 

Wordpress bijwerken met elementor

4. Kijk waar het tekst gedeelte staat en bewerk het door op het potloodje rechts boven in de hoek te klikken. Je bewerkt de tekst dan vervolgens in de linker zijbalk en niet in de tekst zelf.

wordpress met elementor bijwerken

5. Controleer met het “oogje” naast de groene knop BIJWERKEN of de wijzigingen juist zijn weergegeven. Dit zorgt er voor dat er een nieuwe pagina wordt geopend, deze sluit u vervolgens weer af.

wordpress met elementor voorbeeld

6. Kies nu voor Bijwerken  en uw wijzigingen zijn aangepast. U kunt nu terug naar het dashboard door op de pijl TERUG te klikken,

Let op: als u niet Elementor met WordPress gebruikt, kunt u beter deze instructies volgen.

Voor al uw vragen, neem contact met me op.